Het Duitse Huis

Sollicitatietraining

De grote veranderingen op de arbeidsmarkt en de voortgaande technische ontwikkelingen maken het vinden van een baan niet gemakkelijker. Zomaar lukraak solliciteren op leuke vacatures leidt tot niets.

Wanneer u pas bent afgestudeerd heeft u waarschijnlijk nog niet veel werkervaring opgebouwd. Als langdurig werkloze is de opgebouwde ervaring inmiddels verouderd en niet meer van belang. Het is daarom belangrijk om een goed beeld van de arbeidsmarkt te krijgen en gestructureerd te werk gaan.

Succesvol solliciteren begint met zelfkennis: waarom wilt u deze baan, wat zijn uw talenten en wat heeft u een potentiële werkgever te bieden? Ken de markt en uzelf!

Voor wie?

De sollicitatietraining van Het Duitse Huis is bedoeld voor pas afgestudeerden en langdurig werklozen.

Het doel van de sollicitatietraining is om uw sollicitatievaardigheden te vergroten, waardoor u meer kans maakt op een nieuwe baan.

Voorkennis

U moet zich zowel mondeling als schriftelijk goed kunnen uitdrukken in de Nederlandse taal. De minimale taalvaardigheid wordt gesteld op niveau B2, conform de normering van het Europees Referentiekader.

Heeft u een niet-westerse achtergrond en beheerst u het Nederlands onvoldoende om deze cursus te kunnen volgen? Dan bestaat bij Het Duitse Huis de mogelijkheid om eerst de inburgeringscursus Nederlandse taal te volgen.

Inhoud

De sollicitatietraining wordt bij Het Duitse Huis altijd individueel, dus één-op-één gegeven.

Tijdens deze training wordt onder andere aandacht besteed aan:

  • de sollicitatiebrief
  • vacatures zoeken
  • presentatie
  • social media
  • motivatie
  • kwaliteiten, vaardigheden en kennis
  • competenties
  • toegevoegde waarde
  • voorstellen

Onderwerpen uit deze sollicitatietraining kunnen ook deel uitmaken van onze begeleidingstrajecten voor loopbaanadvies, re-integratie of arbeidsbemiddeling.

Huiswerk

De sollicitatietraining vergt een tijdsinvestering van gemiddeld 30 minuten per dag voor zelfstudie en het werken aan opdrachten.

Resultaat

Na het doorlopen van de training bent u onder andere in staat om gerichte informatie over een vacature te krijgen. U weet hoe u een goede sollicitatiebrief moet schrijven en u kunt een goed curriculum vitae opstellen. Daarnaast heeft u de vaardigheden en het zelfvertrouwen om een goed sollicitatiegesprek te voeren. Bovendien weet u zich op een goede manier te presenteren en u kunt een goed beeld van uw kennis, vaardigheden en competenties geven.

Uw kansen op een succesvolle sollicitatie zullen door het volgen van deze training enorm zijn toegenomen.

Aanvang

De aanvangsdatum en de tijdstippen van de bijeenkomsten worden in overleg met u bepaald.

Duur

De sollicitatietraining bestaat uit zes bijeenkomsten van elk twee uur (6 x 120 minuten).

Intake

Voorafgaand aan de cursus vindt een intakegesprek plaats. Dit gesprek is gratis en vrijblijvend.

Tijdens het intakegesprek komen uw opleiding, werkervaring en achtergrond aan de orde. Samen met de coach van Het Duitse Huis bespreekt u uw wensen, vaardigheden en mogelijkheden.
Op basis hiervan wordt een persoonlijk begeleidingsplan gemaakt .

Het persoonlijk begeleidingsplan wordt vervolgens met u besproken en eventueel aangepast. Zodra u het eens bent met het begeleidingsvoorstel, kan de sollicitatietraining van start gaan.

Inschrijfgeld

Sollicitatietraining (6 x 120 minuten):
€ 675,- (excl. btw)

Cursusboeken Sollicitatietraining:
ca. € 35,- tot € 65,-(incl. btw)

Naast deze eventueel aan te schaffen cursusboeken ontvangt u een gratis werkmap van Het Duitse Huis met ondersteunend trainingsmateriaal.