Het Duitse Huis

Huiswerkbegeleiding

Problemen op school kunnen diverse oorzaken hebben. Steeds meer leerlingen hebben tegenwoordig problemen met onder meer het op tijd beginnen met het voorbereiden van proefwerken, het op de juiste manier leren, het proactief zijn of bijvoorbeeld met het zich thuis niet laten afleiden door een spelcomputer, mobiele telefoon of televisie.

Problemen met het huiswerk kunnen leiden tot problemen op school en uiteindelijk zelfs tot persoonlijke problemen. Het is daarom verstandig om op tijd te kiezen voor huiswerkbegeleiding.

Bij Het Duitse Huis vinden we voor elk probleem een passende oplossing. Men kan bij ons naast professionele ondersteuning bij het vak Duits, in principe en in overleg ook terecht voor begeleiding bij andere vakken.

De docent van Het Duitse Huis houdt indien nodig contact met alle betrokkenen rondom de leerling. U kunt daarbij bijvoorbeeld denken aan de docent op school en de decaan of leerlingbegeleider. Als het de leerling helpt, gaan wij zelfs met de ouders mee naar school.

De huiswerkbegeleiding bij Het Duitse Huis is in principe altijd individueel, omdat wij vinden dat dit het meeste recht doet aan de leerling. Op aanvraag of in bijzondere gevallen kan de huiswerkbegeleiding plaatshebben in groepjes van twee tot maximaal vier leerlingen.

Leren doen we samen bij Het Duitse Huis!

Voor wie?

Onze huiswerkbegeleiding is in principe bedoeld voor leerlingen van het vmbo, de havo en het vwo, maar studenten die een mbo-, hbo- of universitaire opleiding volgen zijn voor bijlessen bij Het Duitse Huis ook aan het juiste adres. In overleg kunt u bij ons ook terecht voor begeleiding van leerlingen uit het basisonderwijs. Nadat u zich ons heeft gemeld, maken we een afspraak voor een kosteloos intakegesprek.

Intake

Het intakegesprek is bedoeld als een eerste kennismaking met elkaar. Tijdens het intakegesprek bespreken we samen wat de problemen zijn en we bekijken in grote lijnen hoe Het Duitse Huis daarbij kan helpen. We vertellen u over onze werkwijze en u kunt ons natuurlijk uitgebreid vragen stellen.

Persoonlijk begeleidingsplan

Op basis van het intakegesprek ontwikkelt de docent vervolgens een persoonlijk begeleidingsplan. Het doel daarvan is om de leerling in een zo kort mogelijke tijd, lettend op alle omstandigheden, weer op het beoogde niveau te krijgen.

Het begeleidingsplan wordt met u besproken, waarbij u de ruimte krijgt om vragen te stellen en opmerkingen te maken. Indien nodig passen we het begeleidingsplan nog aan. Ons plan van aanpak is maatwerk.

Wanneer we het eens zijn over het begeleidingsplan kunnen we van start gaan met de huiswerkbegeleiding. Deze vindt in principe altijd plaats op de vestiging van Het Duitse Huis. In overleg is huiswerkbegeleiding bij u thuis eventueel ook mogelijk.

Het persoonlijk begeleidingsplan bevat ook een advies over het optimale aantal te volgen sessies per week/maand. Dit aantal kan, indien nodig, later uiteraard nog naar behoefte worden aangepast.

Er is ook een strippenkaart voor vijf losse sessies huiswerkbegeleiding met een geldigheidsduur van zes maanden.

Indien gewenst, kan de eerste sessie in de vorm van een losse (proef)sessie plaatsvinden. Hierna kan dan eventueel voor het passende pakket worden gekozen.

Inhoud

Onze docenten zijn ervaren en vakkundig. Tijdens de huiswerkbegeleiding is er veel afwisseling in de manier waarop de lesstof wordt onderwezen. Naast de extra uitleg, de oefeningen en de opgaven wordt er vaak ook audio- en beeldmateriaal gebruikt. Dit maakt de lesstof leuker en toegankelijker.

Naast aandacht voor de lesstof, wordt er indien nodig ook aandacht besteed aan bijvoorbeeld de leervaardigheden en het plannen. U wordt als ouders/verzorgers regelmatig geïnformeerd over de stand van zaken.

Samengevat

  • huiswerkbegeleiding bij Het Duitse Huis is in principe mogelijk voor alle vakken
  • huiswerkbegeleiding bij Het Duitse Huis gebeurt door vakkundige, ervaren docenten
  • huiswerkbegeleiding bij Het Duitse Huis wordt gegeven door een vaste begeleider
  • huiswerkbegeleiding bij Het Duitse Huis is individueel maatwerk
  • een sessie huiswerkbegeleiding bij Het Duitse Huis duurt 90 minuten
  • huiswerkbegeleiding bij Het Duitse Huis is afwisselend

Inschrijfgeld

Een sessie huiswerkbegeleiding bij Het Duitse Huis duurt 90 minuten!

Prijs per sessie:
€ 50,- (incl. btw)

Strippenkaart voor vijf losse sessies (geldigheidsduur zes maanden):
€ 225,- (incl. btw)

Onze prijzen zijn excl. € 25,- tot € 45,- voor eventueel aanvullend studiemateriaal.

Bij inschrijving van meerdere kinderen uit één gezin wordt een korting van 10% op het totale maandbedrag gegeven. Wij leveren altijd maatwerk, dus vraag ons naar de mogelijkheden.