Over ons

Het Duitse Huis

Even voorstellen…

Het Duitse Huis is een huis met vele kamers. Als kleinschalig opererende organisatie werkt Het Duitse Huis intensief samen met een internationaal netwerk van specialisten binnen de opleidings- en arbeidsmarkt. Hierdoor draagt de organisatie bij aan de economische en culturele ontwikkeling van (grens)regio’s.

Het Duitse Huis verricht wetenschappelijk en marktonderzoek en streeft naar een positie als kenniscentrum. Om internationale samenwerking en uitwisseling van kennis te bevorderen, biedt Het Duitse Huis een platvorm aan ondernemers en instellingen. Hierbij richt Het Duitse Huis zich in het bijzonder op de Nederlands-Duitse grensregio Rijn-Waal.

De kleinschaligheid van Het Duitse Huis is een bewuste keuze: u blijft daardoor het middelpunt van onze dienstverlening. Daarnaast kunnen wij door deze kleinschaligheid bij onze dienstverlening individueel maatwerk van hoge kwaliteit leveren, waarbij altijd uw mogelijkheden en wensen centraal staan. Tenslotte biedt kleinschaligheid de beste garantie dat de kwaliteit van onze dienstverlening aan onze hoge eisen blijft voldoen.

Uw persoonlijke wensen, mogelijkheden en persoonlijke situatie zijn de uitgangspunten bij onze dienstverlening. Kiezen voor de dienstverlening van Het Duitse Huis betekent dat u door een van onze deskundige en gedreven docenten, trainers of coaches intensief en persoonlijk zult worden begeleid.

Gedurende de studiebegeleiding, taalcursus en/of het begeleidingstraject zult u behalve tijdens de lessen en consulten, uw docent of coach ook daarbuiten met uw vragen kunnen bereiken. De begeleiding vindt in principe altijd plaats op de vestiging van Het Duitse Huis, in overleg zijn bijlessen bij u thuis eventueel ook mogelijk.

Onze begeleiding is altijd maatwerk en gaat dus zover als nodig is.

Onze diensten

Het dienstenpakket van Het Duitse Huis is zorgvuldig samengesteld; wij bieden datgene aan waarin wij sterk zijn. Wij maken waar wat wij zeggen en bij ons draait het om u!

U kunt bij Het Duitse Huis onder andere terecht voor:
 

  • onderwijsondersteuning
  • cursussen Duits
  • loopbaandiensten
  • Nederlands voor anderstaligen en inburgering

Nieuwsgierig geworden?

Bekijk dan de volgende pagina’s, klik op onderstaande buttons of neem rechtstreeks contact met ons op voor een vrijblijvend en kosteloos oriënterend gesprek.

Een blijk van erkenning voor bijzondere prestaties

Het Duitse Huis heeft deze oorkonde in het verleden in ontvangst mogen nemen van Otto von der Gablenz, de toenmalige Duitse ambassadeur in Nederland ter erkenning van bijzondere prestaties met betrekking tot de Duitse taal.