Het Duitse Huis

Bijles

Problemen op school kunnen diverse oorzaken hebben; de ene leerling heeft concentratieproblemen, de ander heeft problemen met de leraar en een derde heeft ontbrekende voorkennis. Deze en vele andere redenen kunnen de oorzaak zijn dat een vak de leerling niet ligt en bijles noodzakelijk is.

Bij Het Duitse Huis vinden we voor elk probleem een passende oplossing. Men kan bij ons naast professionele ondersteuning bij het vak Duits, in principe en in overleg ook terecht voor begeleiding bij andere vakken.

De docenten van Het Duitse Huis houden indien nodig contact met alle betrokkenen rondom de leerling. U kunt daarbij bijvoorbeeld denken aan de docent op school en de decaan of leerlingbegeleider. Als het de leerling helpt, gaan wij zelfs met de ouders mee naar school.

De bijlessen van Het Duitse Huis zijn in principe altijd individueel, omdat wij vinden dat dit het meeste recht doet aan de leerling. Op aanvraag of in bijzondere gevallen kan hiervan worden afgeweken.

Zoals gezegd: leren doen we samen bij Het Duitse Huis!

Voor wie?

Onze bijlessen zijn in principe bedoeld voor leerlingen van het vmbo, de havo en het vwo, maar studenten die een mbo-, hbo- of universitaire opleiding volgen zijn voor bijlessen bij Het Duitse Huis ook aan het juiste adres. In overleg kunt u bij ons ook terecht voor begeleiding van leerlingen uit het basisonderwijs. Nadat u zich ons heeft gemeld, maken we een afspraak voor een kosteloos intakegesprek.

Intake

Het intakegesprek is bedoeld als een eerste kennismaking met elkaar. Tijdens het intakegesprek bespreken we samen wat de problemen zijn en we bekijken in grote lijnen hoe Het Duitse Huis daarbij kan helpen. We vertellen u over onze werkwijze en u kunt ons natuurlijk uitgebreid vragen stellen.

Persoonlijk begeleidingsplan

Op basis van het intakegesprek ontwikkelt de docent vervolgens een persoonlijk begeleidingsplan. Het doel daarvan is om de leerling in een zo kort mogelijke tijd, lettend op alle omstandigheden, weer op het beoogde niveau te krijgen.

Het begeleidingsplan wordt met u besproken, waarbij u de ruimte krijgt om vragen te stellen en opmerkingen te maken. Indien nodig passen we het begeleidingsplan nog aan. Ons plan van aanpak is maatwerk.

Wanneer we het eens zijn over het begeleidingsplan kunnen we van start gaan met de bijlessen. Deze vinden in principe altijd plaats op de vestiging van Het Duitse Huis. In overleg zijn bijlessen bij u thuis eventueel ook mogelijk.

Het persoonlijk begeleidingsplan bevat ook een advies over het optimale aantal te volgen lessen per week/maand. Dit aantal kan, indien nodig, later uiteraard nog naar behoefte worden aangepast.

Er is ook een strippenkaart voor vijf losse bijlessen met een geldigheidsduur van zes maanden.

Indien gewenst, kan de eerste les in de vorm van een losse (proef)bijles plaatsvinden. Hierna kan dan eventueel voor het passende pakket worden gekozen.

Inhoud

Onze docenten zijn ervaren en vakkundig. Tijdens de lessen is er veel afwisseling in de manier waarop de lesstof wordt onderwezen. Doordat er naast de extra uitleg, de oefeningen en de opgaven vaak ook audio- en beeldmateriaal gebruikt wordt, wordt de lesstof leuker en toegankelijker.

Naast aandacht voor de lesstof, wordt er indien nodig ook aandacht besteed aan bijvoorbeeld de leervaardigheden en het plannen. U wordt als ouders/verzorgers regelmatig geïnformeerd over de stand van zaken.

Samengevat

  • bijles bij Het Duitse Huis is in principe mogelijk voor alle vakken
  • bijles bij Het Duitse Huis gebeurt door vakkundige, ervaren docenten
  • bijles bij Het Duitse Huis wordt gegeven door een vaste begeleider
  • bijles bij Het Duitse Huis is individueel maatwerk
  • bijles bij Het Duitse Huis is afwisselend
  • een bijles bij Het Duitse Huis duurt 90 minuten
  • bij Het Duitse Huis leren we samen!

Inschrijfgeld

Een bijles bij Het Duitse Huis duurt 90 minuten!

Een losse bijles bij Het Duitse Huis kost:
€ 50,- (incl. btw)

Strippenkaart voor vijf losse bijlessen (geldigheidsduur zes maanden):
€ 225,- (incl. btw)

Onze prijzen zijn exclusief € 25,- tot € 45,- voor eventueel aanvullend studiemateriaal.

Bij inschrijving van meerdere kinderen uit één gezin wordt een korting van 10% op het totale maandbedrag gegeven. Wij leveren altijd maatwerk, dus vraag ons naar de mogelijkheden!