Het Duitse Huis

Cursussen Duits

Waarom Duits leren?

Kennis van een vreemde taal opent vele deuren. Een taal kan uw leven en loopbaan positief beïnvloeden. Talenkennis geeft vaak een voorsprong bij sollicitaties en verbetert uw persoonlijke en zakelijke contacten in het buitenland. Duitsland is bij Nederlanders een populaire vakantiebestemming. Het is ons grootste buurland en de grootste economie binnen de Europese Unie. Duitsland is ook een grote speler in de wereldeconomie en een innovator als het aankomt op technologie en (duurzame) energie. Duitsland is Nederlands belangrijkste handelspartner. Investeren in het leren van de Duitse taal is dus investeren in uw toekomst.

Duits leren bij Het Duitse Huis

Mede door de individuele begeleiding bij Het Duitse Huis zult u bij voldoende inzet in korte tijd snelle resultaten bereiken. Onze cursussen zijn conform de normen van het officiële Europees Referentiekader. Tijdens de cursussen is er veel ruimte voor uw vragen. Elke cursus van Het Duitse Huis is daardoor in principe een cursus op maat.
Het Duitse Huis kenmerkt zich onder andere door:
 

 • gratis intake
 • geen extra toeslag voor een cursus in de avonduren
 • inschrijven voor een cursus is gedurende het hele jaar mogelijk
 • individuele begeleiding op maat
 • we kiezen samen de manier van leren die het beste bij u past
 • persoonlijke aandacht
 • docenten zijn ook buiten de lesuren voor vragen bereikbaar
 • vakkundige en ervaren docenten
 • u start op uw eigen niveau
 • cursussen conform de officiële ERK-normering
 • flexibiliteit
 • kleinschaligheid
 • vertrouwde huiselijke omgeving
 • lessen tijdens schoolvakanties mogelijk
 • groepsles op aanvraag mogelijk (max. 4 personen)
 • gebruik van aanvullend eigen lesmateriaal (werkmap Het Duitse Huis)

Europees Referentiekader

Alle cursussen van Het Duitse Huis sluiten aan bij het Europees Referentiekader. Het Europees Referentiekader (ERK) voor talen is een richtlijn om het taalbeheersingsniveau van vreemde talen binnen Europa te omschrijven.

Het bestaat uit een niveau-indeling A, B en C, waarbij elk niveau weer in twee delen is opgesplitst: A1 en A2, B1 en B2, C1 en C2.

De officiële namen zijn respectievelijk basisgebruiker, onafhankelijke gebruiker en vaardige gebruiker. Op niveau A heeft u nog ondersteuning en begeleiding nodig bij het spreken. Op niveau B kunt u zich zelfstandig redden in allerlei alledaagse situaties. Op niveau C zult u met uw taalvaardigheid Duits uiteindelijk het niveau kunnen bereiken waarop u uw moedertaal beheerst.

Welke cursus?

Het Duitse Huis biedt drie soorten cursussen:

Algemene Taalcursussen
Binnen een algemene taalcursus komen alle facetten van de taal aan bod, zoals spreek- en schrijfvaardigheid, luistervaardigheid, woordenschat en grammatica. De taalcursussen van Het Duitse Huis worden gegeven vanaf niveau A1 tot en met niveau C2. De cursussen zijn conform de officiële richtlijnen van het Europees Referentiekader.

Themacursussen
Binnen een thematische taalcursus worden speciale thema’s behandeld, zoals bijvoorbeeld solliciteren, bedrijfscorrespondentie en conversatie.

Maatwerkcursussen
Heeft u specifieke vragen over een bepaald onderwerp dat voor u persoonlijk van belang is? Wilt u een persoonlijk en individueel trainingstraject voor een concrete sollicitatie? Wilt u een presentatie op een beurs voorbereiden? Wilt zich met behulp van een persoonlijke training voorbereiden op een langdurig verblijf in Duitsland? Wilt u studeren in Duitsland en heeft u hulp nodig bij de voorbereiding daarvan? Zoekt u een stageplaats in Duitsland?
Voor deze en andere onderwerpen is een maatwerkcursus de juiste keuze. Het Duitse Huis biedt individuele, op maat gesneden persoonlijke cursussen en trainingen, speciaal gericht op uw persoonlijke situatie en specifieke probleem.

Aanmelden

U kunt zich bij Het Duitse Huis gedurende het hele jaar aanmelden voor een cursus. Dit kan telefonisch of via het contactformulier op de contactpagina. Voorafgaand aan de cursus bij Het Duitse Huis vind het intakegesprek plaats. Dit gesprek is gratis en vrijblijvend.
Tijdens het intakegesprek worden uw wensen en startniveau geïnventariseerd. Afhankelijk van het doel waar u naartoe wilt werken, krijgt u een advies over welke cursus het beste bij u past en een begeleidingsvoorstel.

Duitse les online

Het is in bepaalde situaties mogelijk om bij Het Duitse Huis lessen op afstand te volgen via Skype, Discord of Zoom. Dit kan bijvoorbeeld nuttig zijn wanneer men ver weg woont. Het rendement van een online les is minder groot dan dat van een traditionele privéles, mede door het veelvuldig gebruik van allerlei aanvullende leermiddelen tijdens de ‘traditionele’ lessen. De online lessen moeten daarom extra goed worden voorbereid. Voor het volgen van online lessen zijn naast de cursusmaterialen, natuurlijk ook een webcam, een goede headset of luidsprekers en een account bij Skype, Discord of Zoom vereist.

Uw inzet is bepalend

Onze ervaring is dat bijna iedereen al na zo’n tien lessen een grote vooruitgang heeft gemaakt. Bepalend daarbij is natuurlijk uw eigen inzet. Het is belangrijk om het stappenplan dat de docent van Het Duitse Huis voor u heeft opgesteld nauwgezet te volgen en open te staan voor de adviezen die hij u geeft. Bij een taalcursus van Het Duitse Huis hoort ook, dat u een paar uur per week reserveert voor het maken van huiswerk of het uitvoeren van opdrachten, zoals bijvoorbeeld het kijken naar een bepaald televisieprogramma, of het lezen van bepaalde artikelen uit kranten of tijdschriften.