Het Duitse Huis

Nederlands voor anderstaligen en inburgering

Aangekomen in Nederland bent u inburgeringsplichtig. Dat houdt in dat u binnen drie jaar moet kunnen aantonen dat u het Nederlands op minimaal niveau A2 beheerst.

Het Duitse Huis biedt inburgeringscursussen Nederlands tot niveau A2. De officiële naam voor een cursist met dit niveau is basisgebruiker, conform de normering van het Europese Referentie Kader (European Framework of Reference). Dit is het vereiste inburgeringsniveau.

Voor hen die het Staatsexamen willen doen, biedt Het Duitse Huis bovendien de cursus NT2 op de niveaus B1 en B2.

Nederlands leren bij Het Duitse Huis

Door de intensieve begeleiding en de zeer kleine groepen van maximaal vier personen, zult u bij Het Duitse Huis bij voldoende inzet al na korte tijd vooruitgang boeken.

Elke cursus van Het Duitse Huis is in principe een cursus op maat. Onze vakkundige docenten sluiten de cursus perfect op uw wensen en uw niveau aan. Er is veel ruimte voor het stellen van vragen.

Onze docenten zorgen ervoor dat u snel vertrouwd raakt met de Nederlandse taal en cultuur. Er wordt uitgebreid geoefend met alle aspecten van taal en cultuur. Hierdoor kunt u met zelfvertrouwen deelnemen aan de Nederlandse maatschappij.

De cursussen van Het Duitse Huis zijn conform de officiële richtlijnen van het Europees Referentiekader.

Het Duitse Huis kenmerkt zich onder andere door:
 

 • gratis intakegesprek
 • geen extra toeslag voor lessen in de avonduren
 • gedurende het hele jaar kunnen aanmelden voor een cursus
 • begeleiding op maat
 • persoonlijke aandacht
 • vakkundige en ervaren docenten
 • cursussen conform de officiële ERK-normering
 • gratis aanvullend gebruik van ons eigen lesmateriaal (werkmap Het Duitse Huis)
 • flexibiliteit
 • kleinschaligheid
 • een vertrouwde huiselijke omgeving
 • lessen eventueel ook tijdens schoolvakanties
 • groepen van maximaal vier personen

Aanmelden

U kunt zich bij Het Duitse Huis gedurende het hele jaar aanmelden voor een cursus. Dit kan telefonisch of via het contactformulier. Voorafgaand aan de cursus bij Het Duitse Huis vind het intakegesprek plaats. Dit gesprek is gratis en vrijblijvend. Tijdens het intakegesprek worden uw wensen en startniveau besproken. U krijgt vervolgens een advies over welke cursus het beste bij u past en een begeleidingsvoorstel.

Uw inzet is bepalend

Onze ervaring is dat bijna iedereen al na korte tijd vooruitgang boekt. Bepalend daarbij is natuurlijk uw eigen inzet. Het is belangrijk om het stappenplan dat de docent van Het Duitse Huis voor u heeft opgesteld nauwgezet te volgen en open te staan voor de adviezen die hij u geeft.

Bij een cursus of training van Het Duitse Huis hoort ook, dat u een paar uur per week reserveert voor het maken van huiswerk of het uitvoeren van opdrachten, zoals bijvoorbeeld het kijken naar een bepaald televisieprogramma, of het lezen van bepaalde artikelen uit kranten of tijdschriften.

Keurmerk Blik op Werk

Het Duitse Huis heeft het keurmerk Blik op Werk (nog) niet. Om in aanmerking te kunnen komen voor dit keurmerk, zouden wij veel schaarse tijd moeten besteden aan allerlei zaken van vooral administratieve aard. Het Duitse Huis kiest ervoor om deze tijd te besteden aan goed onderwijs.

Als u een cursus Nederlands gaat volgen bij een school met het keurmerk Blik op Werk kunt u bij DUO geld lenen. Deze lening moet echter wel worden terugbetaald. Bovendien moet u bij DUO rente betalen.

Bij Het Duitse Huis hoeft u geen rente te betalen. U kunt bij ons bovendien in termijnen betalen.