Het Duitse Huis

Examentraining

Bij de meeste huiswerk-, bijles- en andere onderwijsorganisaties vindt examentraining plaats in groepsverband. De belangrijkste reden daarvan is het drukken van de prijs. Dit gaat echter onvermijdelijk ten koste van de persoonlijke aandacht voor de leerling, want bij een groep van bijvoorbeeld zes leerlingen zijn er per uur maar tien minuten effectief per individuele leerling beschikbaar.

De examentraining bij Het Duitse Huis vindt daarom altijd plaats in de vorm van individuele privélessen, dus één op één met een vakkundige en ervaren docent. Wij vinden dat dit het meeste recht doet aan de leerling en zijn/haar specifieke vragen of problemen. Bovendien doet deze werkwijze ook het meeste recht aan de omstandigheden tijdens het examen.

Leren doen we samen bij Het Duitse Huis!

Voor wie?

Onze examentraining is in principe bedoeld voor leerlingen van het vmbo, de havo en het vwo. Nadat u zich ons heeft gemeld, maken we een afspraak voor een kosteloos intakegesprek.

Intake

Het intakegesprek is bedoeld als een eerste kennismaking met elkaar. Tijdens het intakegesprek bespreken we samen wat de problemen zijn en we bekijken in grote lijnen hoe Het Duitse Huis daarbij kan helpen. We vertellen u over onze werkwijze en u kunt ons natuurlijk uitgebreid vragen stellen.

Persoonlijk begeleidingsplan

Op basis van het intakegesprek ontwikkelt de docent vervolgens een persoonlijk begeleidingsplan. Het doel daarvan is om de leerling in een zo kort mogelijke tijd en lettend op alle omstandigheden, op examenniveau te brengen.

Het begeleidingsplan wordt met u besproken, waarbij u de ruimte krijgt om vragen te stellen en opmerkingen te maken. Indien nodig passen we het begeleidingsplan nog aan. Ons plan van aanpak is maatwerk.

Wanneer we het eens zijn over het begeleidingsplan kunnen we van start gaan met de examentraining. Deze vindt in principe altijd plaats op de vestiging van Het Duitse Huis. In overleg is examentraining bij u thuis eventueel ook mogelijk.

Het persoonlijk begeleidingsplan bevat ook een advies over het optimale aantal te volgen sessies per week/maand. Dit aantal kan, indien nodig, later uiteraard nog naar behoefte worden aangepast.

Indien gewenst, kan de eerste sessie in de vorm van een (losse) proefsessie plaatsvinden. Hierna kan dan eventueel voor het passende pakket worden gekozen.

Inhoud

Onze docenten zijn ervaren en vakkundig. Tijdens de examentraining is er veel afwisseling in de manier waarop de lesstof wordt onderwezen. Naast de extra uitleg, de oefeningen en de opgaven wordt er indien nodig ook audio- en beeldmateriaal gebruikt. Dit alles maakt de stof leuker en toegankelijker.

Naast aandacht voor de examenstof, wordt er indien nodig ook aandacht besteed aan andere aspecten, zoals de leervaardigheden en het plannen.

Samengevat

  • examentraining bij Het Duitse Huis is in principe mogelijk voor alle vakken
  • examentraining bij Het Duitse Huis gebeurt door vakkundige, ervaren docenten
  • examentraining bij Het Duitse Huis wordt gegeven door een vaste docent
  • examentraining bij Het Duitse Huis is individueel maatwerk
  • een sessie examentraining bij Het Duitse Huis duurt 90 minuten
  • examentraining bij Het Duitse Huis is afwisselend

Inschrijfgeld

Een sessie individuele examentraining bij Het Duitse Huis duurt 90 minuten!

Prijs per sessie:
€ 50,- (incl. btw)

Onze prijzen zijn exclusief € 25,- tot € 45,- voor eventueel aanvullend studie- en lesmateriaal.

Bij inschrijving van meerdere personen uit één gezin wordt een korting van 10% op het totale maandbedrag gegeven. Wij leveren altijd maatwerk, dus vraag ons naar de mogelijkheden!