Het Duitse Huis

Referenties

“My son Kavin (9, groep 5) was new to Dutch and he has been learning in ‘Het Duitse Huis’ for the past year. His Dutch has been improving from then on. The teacher is very friendly and Kavin really looks forward to the lessons. The schedule for every lesson is always well planned in advance and all questions are always cleared then and there. It has been a great learning curve for my son to be with ‘Het Duitse Huis’ and I highly recommend it!”

Rajesh (35)

januari 2021

“Ik zit in het laatste jaar van de havo en doe dit schooljaar eindexamen. De docent werd ingeschakeld om mijn achterstand bij Duits weg te werken. Samen bereiden wij de toetsen voor en herhalen de lesstof. Er is elke les een goede afwisseling tussen literatuur, grammatica en audio-opdrachten. De docent heeft een prettige manier van lesgeven, waardoor ik de stof snel oppak. Aanrader!”
Rens (17, havo)

januari 2021

“Ik zit in het eindexamenjaar van het vmbo. De bijlessen bij ‘Het Duitse Huis’ vind ik erg fijn: de sfeer is altijd goed en er is veel ruimte voor het stellen van vragen. De begeleiding is ook erg goed. De docent is heel betrokken en helpt mij niet alleen bij Nederlands en Engels, maar hij begeleidt mij ook bij het kiezen van een vervolgopleiding. Ik kan ‘het Duitse Huis’ iedereen van harte aanbevelen!”

T. Vallipuram (16, vmbo+)

december 2020

“Het Duitse Huis vind ik echt een aanrader voor iedereen. Ik heb er een aantal jaren begeleiding gehad voor meerdere vakken. De lessen van de docent waren altijd erg educatief en er werd op een heel afwisselende manier lesgegeven. Tijdens de lessen merkte je heel duidelijk de passie en de betrokkenheid van de docent. Er was altijd veel ruimte voor het stellen van vragen. De toetsen die ik op school maakte werden ook altijd besproken en ik kreeg daarbij steeds leerzame feedback. Mijn resultaten op school zijn door de begeleiding van ‘Het Duitse Huis’ veel beter geworden, maar ook als persoon en in mijn manier van denken ben ik door de lessen van de docent enorm gegroeid. Kortom: het is voor mij een fantastische ervaring geweest!”

Ahmet (20, Hogeschool van Amsterdam)

december 2020

“Ik zit in het eerste jaar van het mbo en wordt al een paar jaar begeleid door een docent van ‘Het Duitse Huis’. Ik krijg huiswerkbegeleiding en bijles Nederlands. De bijlessen zijn superleuk en natuurlijk ook leerzaam: ik ben enorm vooruitgegaan! De sfeer tijdens de bijlessen is prettig, nodigt uit tot het stellen van vragen en je kunt ook over alles praten. De docent is zeer betrokken en helpt mij ook met andere zaken, zoals het vinden van een stageplek. Ik heb ‘Het Duitse Huis’ regelmatig aan anderen aanbevolen en dat zal ik blijven doen!”

F. Anandarajah (17, mbo)

oktober 2020

“Ik heb ‘Het Duitse Huis’ ingeschakeld om me te helpen bij het vak Duits. De begeleiding door de docent was erg goed: ik kreeg veel tips over specifieke dingen en ook voor het mondeling werd ik goed voorbereid. Als voorbereiding op het eindexamen is er veel geoefend met eindexamenteksten en door de uitleg van de docent is mij veel duidelijk geworden. De docent zette zich altijd heel erg in om me met alle dingen die ik niet begreep te helpen. Het is een goede keus geweest om ‘Het Duitse Huis’ in te schakelen!”
Christian (17, vwo)

maart 2020

“Mijn moeder had ‘Het Duitse Huis’ gebeld om mij bijles Duits te geven. De docent was een aardige, betrokken man. De begeleiding vond ik heel goed. De lessen vonden plaats in een ontspannen en veilige sfeer, waardoor ik niet bang was om vragen te stellen. Alle stof waar ik moeite mee had, werd behandeld. De bijlessen waren altijd goed voorbereid en ik ben door alle uitleg veel verder gekomen. De begeleiding van ‘Het Duitse Huis heeft mij heel erg geholpen!”

Julian (16, vwo)

februari 2020

“Ik zit in het vierde jaar van het vwo en ben naar ‘Het Duitse Huis’ gegaan voor bijles Nederlands en Geschiedenis. De begeleiding vond ik erg fijn en ik kreeg hierdoor ook veel meer motivatie om te leren. De lesstof was helemaal op mij aangepast, waardoor ik de bijlessen heel zinvol vond. De lessen vonden plaats in een rustige omgeving en de docent kwam aardig, open en rustig over. Er is tijdens de lessen zelfs aandacht besteed aan mijn manier van leren, waardoor ik nu veel gemakkelijker leer! Ik heb heel veel van de bijlessen geleerd en door de manier waarop bij ‘Het Duitse Huis’ wordt lesgegeven is mijn motivatie ook veel groter geworden.”
Jasper (15, vwo)

december 2019

“Vanwege veranderingen in mijn werksituatie was het voor mij noodzakelijk om op korte termijn te leren mij in het Duits goed verstaanbaar te kunnen maken. Ik heb daarom contact opgenomen met ‘Het Duitse Huis’. De begeleiding heb ik ervaren als professioneel, betrokken, enthousiast, persoonlijk en kundig. Alles was bespreekbaar en de leeromgeving voelde heel veilig, waardoor het gemakkelijk was om vragen te stellen. De lessen waren altijd zorgvuldig voorbereid en afgestemd op situaties waarmee ik in mijn werk te maken ga krijgen. De docent beschikte ook over een goede mensenkennis: hij signaleerde zelf vermoeidheid of een ‘off-day’ bij mij en paste vervolgens onmiddelijk de les hierop aan. Top! Deze spoedcursus Duits is een zeer fijne ervaring voor mij geweest!”

Mark (27, verpleegkundige)

oktober 2019

“Ik zat in de eindexamenklas van het vwo toen ik me bij ‘Het Duitse Huis’ heb aangemeld voor bijles Duits. De bijlessen waren altijd maatwerk en speciaal voor mij samengesteld. Ik ben door de bijlessen niet alleen met Duits enorm vooruitgegaan, maar ook voor wat betreft het leren op zich. De docent ontdekte al snel dat we de manier waarop ik gewend was te leren moesten veranderen. De leeromgeving vond ik heel gezellig en bij de docent kon ik altijd met alles terecht. Het was een leeromgeving die heel veilig voelde voor mij, waardoor het makkelijk was om open te zijn en mijn vragen te stellen. De docent was heel professioneel, vriendelijk, betrokken en geïnteresseerd. Het leerprogramma dat de docent voor mij had ontwikkeld was echt top en ik heb daar ontzettend veel aan gehad. Ik ben echt heel erg blij met de begeleiding zoals ik die bij ‘Het Duitse Huis’ heb gehad en ik gebruik nog steeds de kennis en vaardigheden die ik daar heb ontwikkeld.”

Ahmed (18, vwo)

juni 2019

“Bij ‘Het Duitse Huis’ heb ik tijdens mijn eindexamenjaar vwo, begeleiding voor meerdere vakken gehad. De docent wist alle vakken altijd op de één of andere manier met elkaar te verbinden, waardoor alles voor mij weer overzichtelijk werd en ik grip kreeg op de lesstof. De docent was heel professioneel, zeer betrokken, vriendelijk en toch duidelijk naar mij toe als ik dreigde te verslappen. De begeleiding was altijd heel persoonlijk en daardoor zeer effectief, omdat alles goed aansloot op mijn behoeftes. De docent heeft mij niet alleen met de inhoudelijke kant van de vakken geholpen, maar hij motiveerde mij ook altijd. Hij heeft mij enorm veel zelfvertrouwen gegeven. De begeleiding was echt ontzettend fijn en professioneel en ik kan ‘Het Duitse Huis’ iedereen absoluut aanbevelen!”
Renée (18, vwo)

mei 2019

“The classes at ‘Het Duitse Huis’ were very good. I felt comfortable during the lessons and I was never afraid to make mistakes. The teacher always personalized the lesson plans, which helped me to learn. There was always time for questions and the material was very custom-made. The teacher always gave me useful phrases for every day and to use at work at a restaurant. I liked that the lessons changed each week, that way I was able to practice different things. The lessons were overall very helpful to me. I would recommend ‘The German House’ for sure!”
Erin (23, Radboud Universiteit)

mei 2019

“Ik zit in de vierde klas van de havo en heb bij ‘Het Duitse Huis’ bijles voor het vak Duits gehad. De begeleiding was erg fijn, ik kon ook buiten de lesstof om altijd met de docent praten. De docent is erg vriendelijk, professioneel, betrokken en hij verdiept zich in je, top! Er is altijd voldoende gelegenheid voor het stellen van vragen. De leeromgeving is knus en voelt veilig. Alles zit eigenlijk enorm goed in elkaar: de lesstof, de leeromgeving en de betrokkenheid en inzet van de docent. Dit alles maakt dat je eigenlijk bijna als vanzelf de schouders eronder zet. De docent kan ook boeiend vertellen, waardoor de lesstof meer gaat leven en ik Duits zelfs echt leuk ben gaan vinden. Ik kwam met niets en merk dat ik nu ontzettend veel verder ben. Op de vraag of ik “Het Duitse Huis” kan aanbevelen is mijn antwoord: jaaaaaa!!!”
Marc (15, havo)

januari 2019

Mijn moeder heeft mij bij ‘het Duitse Huis’ aangemeld voor bijlessen Duits en Frans. Ik zit in de tweede klas van de havo. De begeleiding is erg goed: eerst snapte ik niets van Duits, nu wel. De docent geeft erg fijn les, hij neemt alles met je door en oefent ook het maken van proefwerken. De lessen zijn heel leuk en afwisselend. Je kunt ook veel vragen stellen, daar wordt elke les tijd voor gemaakt. Ik ben door de bijlessen veel verder gekomen, mijn cijfers voor Duits en Frans zijn nu veel hoger. Er is een goede sfeer tijdens de lessen. Als ik nu zelf een cijfer aan ‘Het Duitse Huis’ zou mogen geven, krijgen ze van mij een 9!”

Wouter (13, havo)

december 2018