Duits voor beginners

Duits A2 plus

Het Duitse Huis biedt de basiscursus Duits A2 plus aan voor beginners. De officiële naam voor een cursist met dit niveau is basisgebruiker, conform de normering van het Europese Referentiekader (ERK).

Voor wie?

Deze cursus is bedoeld voor iedereen die de Duitse taal wil leren. U leert de taal zodanig spreken, verstaan, lezen en schrijven dat u zich op een basisniveau goed kunt redden in de meest voorkomende, dagelijkse praktijksituaties.

Voorkennis

Voor deze cursus is voorkennis op niveau A2 basis vereist.

Inhoud

In deze cursus worden de vaardigheden die u tijdens de voorgaande cursus heeft geleerd, verder uitgediept. Uw woordenschat wordt uitgebreid en u gaat oefeningen maken die aansluiten bij diverse aspecten van het dagelijks leven, zoals: kleding, omgangsvormen, vakantie, wonen en muziek. Daarnaast leert u eenvoudige brieven en e-mails schrijven. Uw grammatica, spreek- en leesvaardigheid zullen hierdoor verder worden verbeterd.

Huiswerk

De cursus vergt een tijdsinvestering van gemiddeld 45 minuten per dag voor het maken van huiswerkopdrachten.

Resultaat

Aan het eind van de cursus Duits A2 plus kunt u zinnen en regelmatig voorkomende uitdrukkingen begrijpen die verband hebben met zaken van direct belang (bijvoorbeeld persoonsgegevens, familie, winkelen, plaatselijke geografie, werk). Daarnaast kunt u communiceren in simpele en alledaagse taken die een eenvoudige en directe uitwisseling over vertrouwde en alledaagse kwesties vereisen. Tenslotte kunt u in eenvoudige bewoordingen aspecten van de eigen achtergrond, de onmiddellijke omgeving en kwesties op het gebied van diverse behoeften beschrijven.

Met het voltooien van de cursus Duits A2 plus heeft u volgens de normering van het Europese Referentie Kader (ERK) het taalniveau A2 bereikt.

U ontvangt aan het eind van de cursus Duits A2 plus een certificaat van Het Duitse Huis.

Aanvang

De aanvangsdatum en de lestijden worden in overleg met u bepaald.

Duur

De cursus bestaat uit tien privélessen van elk twee uur (10 x 120 minuten).

Intake

Voorafgaand aan de cursus vindt een intakegesprek plaats. Dit gesprek is gratis en vrijblijvend.

Tijdens het intakegesprek worden uw wensen en uw startniveau besproken. U krijgt een advies over welke cursus het beste bij u past en een begeleidingsvoorstel.

Inschrijfgeld

Cursus Duits A2 plus (10 x 120 minuten):
€ 650,- (excl. btw)

Cursusboeken Duits A2 plus:
€ 25,- (incl. btw)

Naast de aan te schaffen cursusboeken ontvangt u een gratis werkmap van Het Duitse Huis met aanvullend lesmateriaal.

Vindt u het leuker om met twee personen (of als echtpaar) aan deze cursus Duits te beginnen? Wij kunnen u dan een gereduceerd tarief bieden.