Duits voor beginners

Duits A2 basis

Het Duitse Huis biedt de basiscursus Duits A2 basis aan voor beginners. De officiële naam voor een cursist met dit niveau is basisgebruiker, conform de normering van het Europese Referentiekader (ERK).

Voor wie?

Deze cursus is bedoeld voor iedereen die de Duitse taal wil leren. U leert de taal zodanig spreken, verstaan, lezen en schrijven dat u zich op een basisniveau goed kunt redden in de meest voorkomende, dagelijkse praktijksituaties.

Voorkennis

Voor deze cursus is voorkennis op niveau A1 vereist.

Inhoud

In deze cursus worden de vaardigheden die u in de voorgaande cursus heeft geleerd verder uitgediept. Uw woordenschat wordt uitgebreid en u gaat oefeningen maken die aansluiten bij diverse aspecten van het dagelijks leven, zoals: kleding, omgangsvormen, vakantie, wonen, muziek. Daarnaast leert u eenvoudige brieven en e-mails schrijven.

Huiswerk

De cursus vergt een tijdsinvestering van gemiddeld 45 minuten per dag voor het maken van huiswerkopdrachten.

Resultaat

Aan het eind van de cursus Duits A2 basis kunt u dagelijkse uitdrukkingen en basiszinnen gericht op de bevrediging van concrete behoeften begrijpen en gebruiken. U kunt zichzelf aan anderen voorstellen en u kunt vragen stellen en beantwoorden over persoonlijke gegevens. Daarnaast kunt u reageren op anderen, zonder dat u daarbij nog veel hulp nodig heeft. Uw grammatica en uw spreek- en leesvaardigheid zullen verder zijn verbeterd.

Aanvang

De aanvangsdatum en de lestijden worden in overleg met u bepaald.

Duur

De cursus bestaat uit tien privélessen van elk twee uur (10 x 120 minuten).

Intake

Voorafgaand aan de cursus vindt een intakegesprek plaats. Dit gesprek is gratis en vrijblijvend.

Tijdens het intakegesprek worden uw wensen en uw startniveau besproken. U krijgt een advies over welke cursus het beste bij u past en een begeleidingsvoorstel.

Inschrijfgeld

Cursus Duits A2 basis (10 x 120 minuten):
€ 650,- (excl. btw)

Cursusboeken Duits A2 basis:
€ 25,- (incl. btw)

Naast de aan te schaffen cursusboeken ontvangt u een gratis werkmap van Het Duitse Huis met aanvullend lesmateriaal.

Vindt u het leuker om met twee personen (of als echtpaar) aan deze cursus Duits te beginnen? Wij kunnen u dan een gereduceerd tarief bieden.