Duits voor beginners

Duits A1 plus

Het Duitse Huis biedt de basiscursus Duits A1 plus aan voor beginners of basisgebruikers, zoals het officieel heet volgens de normering van het Europese Referentiekader (ERK).

Voor wie?

Deze cursus is bedoeld voor iedereen die de Duitse taal wil leren. U leert de taal zodanig spreken, verstaan, lezen en schrijven, dat u zich op een basisniveau kunt redden in de meest voorkomende, dagelijkse praktijksituaties.

Voorkennis

Voor deze cursus is geen tot geringe voorkennis vereist.

Inhoud

In deze cursus wordt niet alleen aandacht besteed aan het ontwikkelen van de mondelinge en schriftelijke taalvaardigheden, maar ook aan culturele en zakelijke aspecten. De lesstof wordt behandeld aan de hand van een aantal thema’s, zoals: reizen, openbaar vervoer, uitgaan, telefoneren, muziek, school, cultuur en boodschappen doen.

Huiswerk

De cursus vergt een tijdsinvestering van gemiddeld 45 minuten per dag voor het maken van huiswerkopdrachten.

Resultaat

Aan het eind van de cursus Duits A1 plus kunt u vertrouwde dagelijkse uitdrukkingen en basiszinnen gericht op de bevrediging van concrete behoeften begrijpen en gebruiken. U kunt zichzelf aan anderen voorstellen en u kunt vragen stellen en beantwoorden over persoonlijke gegevens. Daarnaast kunt u op een simpele wijze reageren op anderen, aangenomen dat de andere persoon langzaam en duidelijk praat en bereid is om u enigszins te helpen.

Met het voltooien van de cursus Duits A1 plus heeft u volgens de normering van het Europese Referentie Kader (ERK) het taalniveau A1 bereikt.

U ontvangt aan het eind van de cursus Duits A1 plus een certificaat van Het Duitse Huis.

Aanvang

De aanvangsdatum en de lestijden worden in overleg met u bepaald.

Duur

De cursus bestaat uit tien privélessen van elk twee uur (10 x 120 minuten).

Intake

Voorafgaand aan de cursus vindt een intakegesprek plaats. Dit gesprek is gratis en vrijblijvend.

Tijdens het intakegesprek worden uw wensen en uw startniveau besproken. U krijgt een advies over welke cursus het beste bij u past en een begeleidingsvoorstel.

Inschrijfgeld

Cursus Duits A1 plus (10 x 120 minuten):
€ 650,- (excl. btw)

Cursusboeken Duits A1 plus:
€ 25,- (incl. btw)

Naast de aan te schaffen cursusboeken ontvangt u een gratis werkmap van Het Duitse Huis met aanvullend lesmateriaal.

Vindt u het leuker om met twee personen (of als echtpaar) aan deze cursus Duits te beginnen? Wij kunnen u dan een gereduceerd tarief bieden.