Duits voor beginners

Duits A1 basis

Het Duitse Huis biedt de basiscursus Duits A1 basis aan voor beginners of basisgebruikers, zoals het officieel heet volgens de normering van het Europese Referentiekader (ERK).

Voor wie?

Deze cursus is bedoeld voor iedereen die de Duitse taal wil leren. U leert de taal zodanig spreken, verstaan, lezen en schrijven dat u zich op een basisniveau kunt redden in de meest voorkomende, dagelijkse praktijksituaties.

Voorkennis

Voor deze beginnerscursus is geen voorkennis vereist.

Inhoud

In deze cursus wordt niet alleen aandacht besteed aan het ontwikkelen van uw mondelinge en schriftelijke taalvaardigheden, maar ook aan culturele en zakelijke aspecten. De lesstof wordt behandeld aan de hand van een aantal thema’s, zoals: reizen, openbaar vervoer, uitgaan, telefoneren, muziek, school, cultuur en boodschappen doen.

Huiswerk

De cursus vergt een tijdsinvestering van gemiddeld een half uur per dag voor het maken van huiswerkopdrachten of het uitvoeren van opdrachten, zoals bijvoorbeeld het kijken naar een bepaald televisieprogramma, of het lezen van bepaalde artikelen uit kranten of tijdschriften.

Resultaat

Aan het eind van de cursus Duits A1 basis kunt u enkele eenvoudige dagelijkse uitdrukkingen en basiszinnen, gericht op concrete behoeften, begrijpen en gedeeltelijk gebruiken. Daarnaast kunt u zichzelf aan anderen voorstellen. U bent ook in staat om enkele eenvoudige vragen te stellen en beknopte antwoorden te geven over persoonlijke gegevens. Tenslotte kunt u op een korte, eenvoudige wijze reageren tijdens gesprekken, mits de andere persoon langzaam en duidelijk praat en bereid is om u daarbij te helpen.

Aanvang

De aanvangsdatum en de lestijden worden in overleg met u bepaald.

Duur

De cursus bestaat uit tien privélessen van elk twee uur (10 x 120 minuten).

Intake

Voorafgaand aan de cursus vindt een intakegesprek plaats. Dit gesprek is gratis en vrijblijvend.

Tijdens het intakegesprek worden uw wensen en uw startniveau besproken. U krijgt een advies over welke cursus het beste bij u past en een begeleidingsvoorstel.

Inschrijfgeld

Cursus Duits A1 basis (10 x 120 minuten):
€ 650,- (excl. btw)

Cursusboeken Duits A1 basis:
€ 25,- (incl. btw)

Naast de aan te schaffen cursusboeken ontvangt u een gratis werkmap van Het Duitse Huis met aanvullend lesmateriaal.

Vindt u het leuker om met twee personen (of als echtpaar) aan deze cursus Duits te beginnen? Wij kunnen u dan een gereduceerd tarief bieden.