Basiscursus Solliciteren Duits

Wanneer u bij een Duits bedrijf solliciteert, zult u te maken krijgen met belangrijke taal- en cultuurverschillen. Sollicitatieprocedures in Nederland en in Duitsland zijn niet hetzelfde. De Basiscursus Solliciteren Duits richt zich op het hoe en wat in algemene zin bij het solliciteren in Duitsland.

Voor wie?

Overweegt u om in Duitsland te gaan werken, studeren, of stage te gaan lopen? Dan is dit de juiste cursus voor u!

Voorkennis

De voorkennis die u nodig heeft om de cursus te kunnen volgen is taalvaardigheid Duits op niveau A2.

Inhoud

In de cursus wordt onder andere aandacht besteed aan:

 • uw individuele vragen
 • vacatures zoeken
 • telefoneren
 • de levensloop
 • het cv
 • de sollicitatiebrief
 • presenteren
 • woordenschat
 • luistervaardigheid
 • grammatica
 • spreekvaardigheid

De lesstof van deze cursus is gevarieerd en de oefeningen en de lesstof zijn gebaseerd op praktijksituaties binnen bedrijven. Door rollenspelen, het kijken naar en het bespreken van filmmateriaal, het lezen van artikelen uit vakbladen en dergelijke, wordt de lesstof heel toegankelijk gemaakt. Doordat de cursus individueel wordt gegeven is er veel gelegenheid voor het stellen van vragen.

Huiswerk

De cursus vergt een tijdsinvestering van gemiddeld 45 minuten per dag voor het maken van huiswerkopdrachten.

Resultaat

Na het volgen van de cursus liggen uw kennis en vaardigheden op het internationaal erkende niveau B1. Dit is conform de normen van het Europees Referentiekader. U bent dan in staat om met meer zelfvertrouwen sollicitatiegesprekken te voeren. U begrijpt de belangrijkste punten in duidelijke standaardteksten over zaken die regelmatig voorkomen bij een sollicitatieproces. Daarnaast kunt u een eenvoudige lopende tekst schrijven en u kunt een beschrijving geven van gebeurtenissen, verwachtingen en ambities. U heeft een globaal inzicht in de taal- en cultuurverschillen tussen Nederland en Duitsland die van belang zijn bij een sollicitatieprocedure.

Aanvang

De aanvangsdatum en de lestijden worden in overleg met u bepaald.

Duur

De cursus bestaat uit tien privélessen van elk twee uur (10 x 120 minuten).

Intake

Voorafgaand aan de cursus vindt een intakegesprek plaats. Dit gesprek is gratis en vrijblijvend. Tijdens het intakegesprek worden uw wensen en uw startniveau besproken. U krijgt een advies over welke cursus het beste bij u past en een begeleidingsvoorstel.

Inschrijfgeld

Basiscursus Solliciteren Duits (10 x 120 minuten):
€ 910,- (excl. btw)

Boeken Basiscursus Solliciteren Duits ca.:
€ 45,- (incl. btw)

Naast de aan te schaffen cursusboeken ontvangt u een gratis werkmap van Het Duitse Huis met aanvullend lesmateriaal.

Vindt u het leuker om samen met een collega aan de Basiscursus Solliciteren Duits te beginnen? Wij kunnen u dan een gereduceerd tarief bieden.