Maatwerktraining Solliciteren Duits

U wilt in Duitsland gaan werken? U overweegt een open sollicitatie of een sollicitatie naar een specifieke functie in een Duits bedrijf?

Een sollicitatieprocedure in Duitsland verschilt van die in Nederland. Om succesvol te kunnen zijn bij de sollicitatie en het eventueel daaruit voortvloeiende sollicitatiegesprek, moet u zich onder andere bewust worden van de culturele verschillen en de normen en waarden die in Duitsland en het Duitse bedrijfswereld gelden. De Maatwerktraining Solliciteren Duits richt zich op uw actuele, specifieke sollicitatie.

Voor wie?

Deze maatwerktraining is bedoeld voor iedereen die solliciteert op een vacature bij een bedrijf in Duitsland.

Voorkennis

De inhoud van de maatwerktraining ligt op niveau B2/C1. De voorkennis die u nodig heeft om de training te kunnen volgen is taalvaardigheid Duits op niveau B1.

Inhoud

Tijdens de training bereidt u zich voor op een sollicitatie of het voeren van een sollicitatiegesprek op basis van de door u zelf gekozen vacature. Besproken worden onder andere de typische sollicitatievragen en valkuilen. Samen met de docent zoekt u manieren waarop u uw sterke punten en uw motivatie om te solliciteren optimaal in het Duits kunt verwoorden.

Met de Maatwerktraining Solliciteren Duits bereidt u zich aan de hand van uw cv en de betreffende vacature optimaal voor op uw sollicitatie. De inhoud van de training is uiteraard volledig op uw persoonlijke situatie gericht.

Behandeld worden onder meer:

 • uw individuele vragen
 • uw vacature
 • uw cv
 • uw sollicitatiebrief
 • uw competenties
 • uw taalvaardigheid
 • uw presentatie
 • verbale en non-verbale communicatie
 • gesprekstechniek
 • het bedrijf
 • bedrijfscultuur

Doordat de training individueel wordt gegeven is er veel gelegenheid voor het stellen van vragen.

De trainer die deze training verzorgt is niet alleen een vakkundige docent Duits, maar heeft ook een jarenlange ervaring met zaken als werving & selectie, persoonlijke ontwikkelingsplannen en re-integratie. U bent bij Het Duitse Huis dus in goede handen!

Huiswerk

De tijdsinvestering voor zelfstudie en thuiswerkopdrachten is afhankelijk van uw persoonlijke situatie.

Resultaat

Na de training bent u optimaal voorbereid op uw sollicitatiegesprek. Uw kennis en vaardigheden liggen dan minimaal op het internationaal erkende niveau C1. Dit is conform de normen van het Europees Referentiekader. U zult in staat zijn met veel zelfvertrouwen uw sollicitatiegesprek te voeren en u kunt alle belangrijke punten daarbij goed verwoorden. Hierdoor zijn uw kansen op succes enorm toegenomen.

U kunt een relevante brief en tekst schrijven. Daarnaast bent u in staat om uw competenties, verwachtingen en ambities beschrijven. U zult bovendien een goed inzicht hebben in de voor uw sollicitatie relevante taal- en cultuurverschillen tussen Nederland en Duitsland.

Aanvang

De aanvangsdatum en de bijeenkomsten worden in overleg met u bepaald.

Duur

Deze maatwerktraining wordt gegeven per dagdeel. Een dagdeel bestaat uit een sessie van drie uur (3 x 60 minuten). Het benodigde aantal dagdelen hangt af van uw persoonlijke situatie.

Intake

Voorafgaand aan deze maatwerktraining vindt een intakegesprek plaats. Dit gesprek is gratis en vrijblijvend.

Tijdens het intakegesprek worden uw wensen en uw startniveau besproken. U krijgt vervolgens een begeleidingsvoorstel.

Inschrijfgeld

Maatwerktraining Solliciteren Duits per dagdeel (3 x 60 minuten):
€ 225,- (excl. btw)

Naast eventueel te schaffen cursusboeken ontvangt u een gratis werkmap van Het Duitse Huis met aanvullend lesmateriaal.