Duits voor halfgevorderden

Duits B2 basis

Het Duitse Huis biedt de cursus Duits B2 basis aan voor halfgevorderden. De officiële naam voor een cursist met dit niveau is onafhankelijke gebruiker, volgens de normering van het Europese Referentiekader (ERK).

Voor wie?

Als u uw kennis van de Duitse taal naar het niveau wilt brengen van een onafhankelijke gebruiker, dan is deze cursus geschikt voor u.

Voorkennis

Voor de cursus Duits B2 basis is kennis van de Duitse taal op gevorderd niveau (B1) vereist.

Inhoud

Tijdens deze cursus breidt u uw actieve taalvaardigheid op het gebied van spreken, luisteren, lezen en schrijven verder uit. De cursus is vooral gericht op de uitbreiding van uw woordenschat en op het actief spreken en schrijven, zoals: een mening weergeven, voorstellen doen en samenvatten.

Grammaticale onderwerpen die worden behandeld zijn bijvoorbeeld variaties van zinsconstructies en het gebruik van de indirecte rede (Konjunktiv I).

Huiswerk

De cursus vergt een tijdsinvestering van gemiddeld 45 tot 60 minuten per dag voor het maken van huiswerkopdrachten.

Resultaat

Aan het eind van deze cursus kunt u de belangrijkste punten begrijpen uit duidelijke standaardteksten over vertrouwde zaken die regelmatig voorkomen op het werk, op school en in de vrije tijd. Daarnaast kunt u zich redden in de meeste situaties die kunnen optreden tijdens het reizen in gebieden waar Duits wordt gesproken wordt gesproken. Bovendien kunt u een eenvoudige lopende tekst produceren over onderwerpen die vertrouwd of die van persoonlijk belang zijn en u kunt een beschrijving geven van gebeurtenissen, verwachtingen en ambities. Tenslotte bent u in staat om redenen en meningen zowel mondeling als schriftelijk te formuleren.

Aanvang

De aanvangsdatum en de lestijden worden in overleg met u bepaald.

Duur

De cursus bestaat uit tien privélessen van elk twee uur (10 x 120 minuten).

Intake

Voorafgaand aan de cursus vindt een intakegesprek plaats. Dit gesprek is gratis en vrijblijvend.

Tijdens het intakegesprek worden uw wensen en uw startniveau besproken. U krijgt een advies over welke cursus het beste bij u past en een begeleidingsvoorstel.

Intake

Cursus Duits B2 basis (12 x 120 minuten):
€ 795,- (excl. btw)

Cursusboeken Duits B2 basis:
€ 35,- (incl. btw)

Naast de aan te schaffen cursusboeken ontvangt u een gratis werkmap van Het Duitse Huis met aanvullend lesmateriaal.

Vindt u het leuker om met twee personen (of als echtpaar) aan deze cursus Duits te beginnen? Wij kunnen u dan een gereduceerd tarief bieden.