Duits voor halfgevorderden

Duits B1 plus

Het Duitse Huis biedt de cursus Duits B1 plus aan voor halfgevorderden. De officiële naam voor een cursist met dit niveau is onafhankelijke gebruiker, volgens de normering van het Europese Referentiekader (ERK).

Voor wie?

Deze cursus is voor u geschikt als u uw basiskennis van de Duitse taal wilt uitbreiden.

Voorkennis

Bij deze cursus is het een vereiste dat u de basisgrammatica van het Duits beheerst en u al een redelijke woordenschat heeft. Een havo eindexamen Duits geldt over het algemeen als bewijs voor niveau B1.

Inhoud

Tijdens de cursus wordt er onder meer dieper ingegaan op de basisgrammatica, de spreekvaardigheid wordt verbeterd en er wordt aandacht besteed aan het schrijven van langere brieven en e-mails. De oefeningen refereren aan praktijksituaties binnen bedrijven, politiek en maatschappij, geschiedenis, cultuur, onderwijs en sollicitatieprocedures.

Huiswerk

De cursus vergt een tijdsinvestering van gemiddeld 45 tot 60 minuten per dag voor het maken van huiswerkopdrachten.

Resultaat

Aan het eind van deze cursus kunt u de belangrijkste punten begrijpen uit duidelijke standaardteksten over vertrouwde zaken die regelmatig voorkomen op het werk, op school en in de vrije tijd. Daarnaast kunt u zich redden in de meeste situaties die kunnen optreden tijdens het reizen in gebieden waar Duits wordt gesproken wordt gesproken. Bovendien kunt u een eenvoudige lopende tekst produceren over onderwerpen die vertrouwd of die van persoonlijk belang zijn en u kunt een beschrijving geven van gebeurtenissen, verwachtingen en ambities. Tenslotte bent u in staat om redenen en meningen zowel mondeling als schriftelijk te formuleren.

Met het voltooien van de cursus Duits B1 plus heeft u volgens de normering van het Europese Referentie Kader (ERK) het taalniveau B1 bereikt.

U ontvangt aan het eind van de cursus Duits B1 plus een certificaat van Het Duitse Huis.

Aanvang

De aanvangsdatum en de lestijden worden in overleg met u bepaald.

Duur

De cursus bestaat uit tien privélessen van elk twee uur (10 x 120 minuten).

Intake

Voorafgaand aan de cursus vindt een intakegesprek plaats. Dit gesprek is gratis en vrijblijvend.

Tijdens het intakegesprek worden uw wensen en uw startniveau besproken. U krijgt een advies over welke cursus het beste bij u past en een begeleidingsvoorstel.

Inschrijfgeld

Cursus Duits B1 plus (12 x 120 minuten):
€ 795,- (excl. btw)

Cursusboeken Duits B1 plus:
€ 35,- (incl. btw)

Naast de aan te schaffen cursusboeken ontvangt u een gratis werkmap van Het Duitse Huis met aanvullend lesmateriaal.

Vindt u het leuker om met twee personen (of als echtpaar) aan deze cursus Duits te beginnen? Wij kunnen u dan een gereduceerd tarief bieden.